Ahdistaako maanantai? Tässä sinulle ratkaisu!

Asiakkaani valitteli eräänä maanantaiaamuna palaveria pitäessämme, miten viikon ensimmäinen työpäivä tuntuu vaikealta. Jo yö on huono, ja herääminen aamuyöllä tavallista. Töiden aloittaminen on hankalaa.

Omien rattaiden käyntiin saaminen viikonlopun ja lomien jälkeen on monelle vaikeaa. Ahdistus saattaa alkaa jo sunnuntaina, kuten sanomalehti Karjalaisen jutussa kuvataan. Ahdistuksen lieventämiseksi on tietysti olemassa monenlaisia konsteja. Liikkuminen saattaa auttaa unen laadun parantamisessa. Maanantain työtehtävät voi kirjata perjantaina iltapäivällä ylös niin selvästi ja tarkasti, että asioita ei tarvitse pyöritellä viikonloppuna. Mindfulness ja muut rentoutumisen keinot saattavat edistää nukkumista ja vähentää työasioiden liiallista vatvomista.

Ongelmaan on kuitenkin myös toisenlainen ratkaisu: ryhdy yrittäjäksi. Mielellään asiantuntijayrittäjäksi. Kun sinulla on yrittäjänä innostava kausi menossa, paljon kiinnostavia töitä, et kiinnitä työviikon – vai pitäisikö sanoa yrittäjäviikon – alkamiseen paljon mitään huomiota. Ja vaikka menisi huonomminkin, tilanne on sama. Tunnetila vain vaihtuu stressiin ja huoleen.

Sama toimii valitettavasti myös toiseen suuntaan. Viikonlopun alkaminen ei aiheuta sinussa enää suurempia helpotuksen huokauksia, koska vaikka mitään erityisiä tehtäviä ole viikonlopulle, niin todennäköisesti mietit töitä tai yritystäsi ainakin jonkin verran myös vapaalla. Siirtymä vapaalta työhön ei ole enää kynnys, vaan liukuma. Sekä maanantaiahdistus että perjantain vapauden tunne vähenevät, sillä yrittäjyys loiventaa työn ja vapaa-ajan vaihtelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: